skip to Main Content

A Barclays monitorozná a munkavállalói tevékenységeket

A Barclays egy olyan munkatevékenységet, illetve pihenőidő elemző monitoring rendszert akart bevezetni, amely figyeli, hogy a munkavállalók mennyi időt töltenek munkával, illetve távol az asztaluktól. Amennyiben az asztaltól távol töltött idő meghalad egy bizonyos időt, a rendszer jelzést küld a felettesnek. A Bank a bevezetést azzal indokolta, hogy így jobban figyelemmel tudja követni a munkavállalói aktivitást. A munkavállalókon kívül az adatvédelmisek és a HR terület is jelezte aggályait az adatkezeléssel kapcsolatban.

A Bank közleményben jelezte, hogy a munkavállalói visszajelzések fontosak neki és a program egyelőre csak pilot szakaszban van. Szakértők szerint azonban az ilyen Big Brother jellegű megfigyelés kontraproduktív lehet, a munkavállalókban bizalmatlanságot és bizonytalanságérzetet kelthet. A Barclays egyébként már 2017-ben is próbálkozott hasonlóval.

A munkavállalók teljesítményének mérése mindig kényes terület, azonban megfelelő garanciák és tájékoztatás mellett széles körben adhat erre lehetőséget a jogszabály. Az ilyen jellegű adatkezelések jogalapja legtöbb esetben a munkáltató jogos érdeke, melyhez kapcsolódóan minden esetben szükséges részletes érdekmérlegelési teszt elvégzése. A NAIH egy 2019-es határozatában részletesen kifejtette, hogy a munkavállalók kamerás megfigyelése esetén vizsgálni kell, hogy a jogszerű adatkezelési célt egyéb eszközzel észszerű, illetve arányos módon el lehet-e érni. Ez nem csak a kamerák, hanem bármilyen adatkezelési eszköz alkalmazása esetén érvényes. Nem szabad azonban sosem figyelmen kívül hagyni, hogy nem csak adatkezelési, hanem munkajogi vonatkozásai is vannak a kérdéskörnek.

Back To Top