skip to Main Content

Heti GDPR cikk gyűjtemény

Összeszedtük egy bejegyzésben a héten megjelent cikkeinket. Ha lemradatatok volna bármelyikről, így most könnyen pótolhatjátok.

Eddig 106 alkalommal bírságolt a spanyol adatvédelmi hatóság

Megállíthatatlan a Spanyol Adatvédelmi Hatóság. Több esetben is újra bírságoltak, amellyel a legaktívabbnak számít valamennyi közül. Összesen már 100 bírság fölött járnak.

Bírság a hatóság munkájának akadályozása miatt

Sokba kerülhet, ha az adatkezelők nem működnek együtt a hatósággal. A Lengyel Adatvédelmi Hatóság nemrég azért szabott ki bírságot, mert az adatkezelő a vizsgálatok során akadályozta a munkáját.

270 millió forint bírság jogellenes marketing miatt

Megfelelő jogalap nélküli marketingtevékenység miatt kapott 800.000 eurós bírságot egy olasz telekommunikációs cég, mert jogellenes direkt marketing tevékenységet folytatott.

Kamerás megfigyelőrendszer üzemeltetésének adatvédelmi kérdései (2. rész)

A kamerarendszerek üzemeltetésének legfontosabb kérdéseivel foglalkozó cikksorozatunk második része a megfigyelhető területtel, az adatkezelés időtartamával és az adatbiztonsággal foglalkozik. Cikksorozatunkban részletesen elemezzük a kamerás megfigyelőrendszer jogszerű üzemeltetésének adatvédelmi kérdéseit a NAIH és az EDPB elvárásai alapján.

5,5 milliárd forint adatvédelmi bírság többszöri jogsértésért

Többszöri adatvédelmi jogsértésért óriási, több mint 5,5 milliárd forintos bírság egy olasz telekommunikációs cégnek, elsősorban jogellenes marketing miatt.

A 7-Eleven üzletlánc arcfelismerő rendszert vezet be boltjaiban

A 7 Eleven üzletlánc arcfelismerőket telepít az üzleteibe. A világszerte ismert üzletlánc Tájföld után Ausztráliában is elkezd arcfelismerő rendszert alkalmazni az üzleteiben.

Súlyos kibertámadás érte a Twittert

Néhány napja példátlan kibertámadás érte a Twittert, melynek könnyen lehettek volna visszafordíthatatlan következményei is. Feltörték a rendszert és hozzáfértek híres emberek fiókjaihoz. Csak a támadó(k) jóindulatán múlott, hogy nem omlott össze a tőzsde, vagy tört ki a 3. világháború

29-es Munkacsoport WP217 vélemény a jogos érdek fogalmáról

Felkerült a 29-es Munkacsoport jogos érdekes állásfoglalása is az oldalunkra magyarul. Véleményem szerint az egyik leghasznosabb állásfoglalás, tekintettel arra, hogy a jogalapokról ezen kívül érdemben nem nagyon van egyik állásfoglalásban sem szó, ráadásul a jogos érdeken kívül a többit is érintik.

207M büntetés a Google-nek az elfeledtetéshez való jog megsértése miatt

A GDPR 17. cikk szerinti elfeledtetéshez való jog megsértése miatt szabott ki bírságot a belga adatvédelmi hatóság a Google-ra. Egyre több ügye van a Google-nak abból, hogy nem megfelelően teljesíti a törlési kérelmeket a keresési találatokban.

A TikTok és az USA adatvédelmi háborúja tovább folytatódik

Tovább folytatódik az USA és a TikTok háborúja, melynek egy hosszabb cikkben szedtük össze a legfontosabb állomásait. A cikk végén lévő péntek éjszakai friss információ alapján lehet, hogy a háborúnak nemsokára vége.

Back To Top